0

М илиардерът и изпълнителен директор на автомобилния концерт Porsche - Волфганг Порше се развежда със съпругата си, с която съжителства от 16 години, съобщава DailyMail. Причината за раздялата е прогресиращата деменция на жена му Клаудия, но и новата любовна тръпка.

За 74-годишната Клаудия денонощно се грижат четирима болногледачи, тъй като тя не може да се движи самостоятелно. Заболяването на Клаудия се оказало тежко бреме за богаташа. 

Волфганг Порше и Клаудия са заедно от 2007 година, но се венчаха преди няколко години през 2019. Активите на семейство Порше се оценяват на 20 милиарда евро.

Според медиите в Германия междувременно милиардерът се е залюбил с Габриела Принцесин цу Лейнинген – бивша съпруга на Карл-Емич цу Лайнинген, който е наследник на руската царска династия Романови, и на Карим Ага Хан IV, който е имам на исмаилитите и се смята за пряк потомък на пророка Мохамед.

Габриела е родена във Франкфурт на Майн през април 1963 година и учи право в Мюнхен и в Кьолн. От 1999 г. тя се занимава предимно с благотворителни дейности, като подкрепя активно борбата със СПИН и насърчава проекти за развитие на страните от третия свят.

Волфганг Хайнц Порше е германско-австрийски акционер и председател на Надзорния съвет на Porsche Automobil Holding SE, както и на Porsche AG.

Роденият в Щутгарт изпълнителен директор е най-малкият син на бившия дизайнер на Porsche AG и главен изпълнителен директор Фердинанд „Фери“ Порше и Доротея Райц.

Дядо му е Фердинанд Порше е австро-бохемският основател на Porsche AG.

Най-големият му брат е Фердинанд „Буци“ Порше проектира първото Porsche 911.