0

С необичайното си хоби кипърецът Аристотелис Валаоритис шашна света. Той подобри световен рекорд на Гинес, пише Daily Mail.

От 1995 г. той танцува със стъклени чаши на главата си. Това е кипърско умение, което много от гражданите на острова практикуват. Те танцуват с поднос върху главата си, на който са наредени стъклени чаши от вино.

Валаоритис печели рекорда на Гинес като балансира 319 чаши за вино, подредени върху подноси, на главата си – това е с 50 чаши повече от предишния рекорд. С умението си той очарова почитателите си.

Във видеоклип, публикуван в Х, известен преди като Twitter, Аристотелис чака търпеливо, докато неговият асистент поставя девет подноса с чаши на главата му. След това бърше потта от челото си и започва танц, като върти ръцете и люлее бедрата си. След това се връща, за да му бъде поставен още един поднос с чаши, но стъклената кула се разлюлява и се разбива на хиляди парченца на пода.

319-те чаши за вино тежат повече от 30 кг и въпреки голямата си тежест, Аристотелис успешно балансира и успява да забавлява публиката с танцовите си движения.

За да стане рекордьор на Гинес, Аристотелис успява да поддържа баланса на кулата 20 секунди – двойно повече от минималното време, необходимо за записа.

След успеха си, кипърецът споделя, че се е наслаждавал на тръпката да види напрежението в лицата на хората, докато танцува с цялата стъклена посуда върху главата си.

Интересното е, че в подготовката за опита за рекорд той тренира врата си с упражнения като балансира 50 кг варел с пясък, висящ от дърво на главата му всеки ден в продължение на пет минути.

Въпреки че вече е рекордьор, Аристотелис се е насочил към още две предизвикателства: най-много чаши, балансирани върху главата в една купчина, и повече чаши за уиски, балансирани върху глава. За да постигне първата си цел е необходимо да балансира 25 чаши, а за втората – 270 чаши.

„Щастлив съм, че на тази възраст нищо не е невъзможно, така че никога не се отказвайте“, признава Аристотелис.