0

К ултовият анимационен сериал „Семейство Симпсън“ е добре известен с очевидната си способност да предсказва бъдещи събития - но изглежда, че шоу може да е било предсказано от древните египтяни.

Снимка на 3000-годишен египетски саркофаг има удивителна прилика с Мардж Симпсън. Гробницата, намерена в египетско гробище, включва изображение на жълта жена, облечена в зелено облекло с висока синя корона, наподобяваща легендарната прическа на Мардж.

Подробности, разкрити в вече изтрита публикация в Reddit, която се появи отново тази седмица, предполагат, че саркофагът произхожда от Новото кралство, 20-та династия (около 1186-1069 г. пр. н. е.), представяйки богинята Нут. Потребителите на социалните мрежи бързо забелязаха приликата между Нут и Мардж, като предположиха, че древните египтяни по някакъв начин са „предсказали“ „Семейство Симпсън“.

Междувременно няколко потребители на Reddit предположиха, че създателите на „Семейство Симпсън“ трябва да притежават някаква форма на способност за пътуване във времето, като се има предвид умението им да предсказват бъдещи събития и да се позовават на миналото.