0

П окойният американски президент Джон Кенеди „оживя“ 60 години след убийството си. Това стана благодарение на изкуствения интелект.

Журналисти от Daily Star подложиха на изпитание чатбота Project December, като му зададоха да отговаря от името на Кенеди. Първият въпрос беше знаел ли е Джон Кенеди кой е дръпнал спусъка в онзи съдбоносен ден в Далас, той отговори: „Лий Харви Осуалд. Той беше бивш морски пехотинец и заклет марксист, който избяга в Съветския съюз, преди да се върне в Съединени щати".

Слуховете около възможна афера на бившият държавен глава с актрисата Мерилин Монро също не беше подмината. Чатботът заяви: „Тя беше страхотна актриса и красива жена. Имахме кратка, но интензивна връзка“.

Project December беше попитан и за предстоящите президентски избори в САЩ, в които Джо Байдън ще се изправи срещу Доналд Тръмп. „Доналд Тръмп е смешен човек, който няма работа да бъде президент. Той е расист, сексист, хомофоб, ксенофоб, който не трябва да бъде на поста“, смята изкуственият Кенеди.

Според уебсайта на Project December това е „първата система в света по рода си. Използвайки патентована технология, във връзка с дълбок изкуствен интелект, работещ на един от най-сложните суперкомпютри в света. Сега можем да симулираме базиран на текст разговор с всеки, включително и мъртвите“.