0

Е дин от най-добрите ловци на духове във Великобритания разкри как да установим дали домът ни е обитаван от призраци.

От особени шумове до предмети, които се местят из къщата през нощта, има много признаци, че къщата ви може да е обитавана от духове. Всъщност ново изследване установи, че една четвърт (26%) от британците или са мислили, или в момента са убедени, че живеят в обитавана от духове къща. Но освен очевидните знаци, експертът Ивет Филдинг , която търси най-обитаваната от духове къща във Великобритания, разкри пред Mirror, че един от най-странните и често пренебрегвани признаци за обитаване, е намирането на локви вода в някоя от стаите без логично обяснение. „Понякога ще влезете в стая и ще намерите вода, която просто стои там, в средата на пода. Това не е теч от тавана, не е разлив – няма ясна причина за това. Водата просто се появява и това може да се случи на най-случайни места. Така че, ако това се случи, все още не бързайте да се обаждате на водопроводчика - тъй като това може да е знак за призрачно присъствие в дома ви”, обясни тя.

Другите знаци, които експертът по паранормални явления е определил като вероятно показващи, че не сте сами, включват чуване на стъпки, включване и изключване на електрически уреди, телефонни обаждания без отговор, почукване и произволни гласове.

Въпреки това, да се отървете от призраци може да бъде по-лесно, отколкото си мислите. Ивет съветва, че най-добрият начин е просто да ги помолите да си тръгнат. „Девет от десет пъти, ако покажете уважение, те ще си тръгнат“, казва тя.