0

Почина Ивана Тръмп, първата съпруга на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, съобщава вестник "Дейли мейл". Тя беше на 73-годишна възраст.

Тялото ѝ е било открито в апартамента й в Манхатън, Ню Йорк, посочва изданието. Смъртта й е настъпила по естествени причини, съобщи говорител на семейството. Парамедици са се отзовали на сигнал за жена, получила сърдечен пристъп. При пристигането им на адреса в Горен Йист сайд те открили безжизенното тяло на Ивана. 

Тръмп също потвърди новината за кончината на бившата си съпруга, като написа; „Много съм натъжен да съобщя на всички, които я обичаха, а има много, че Ивана Тръмп почина в дома си в Ню Йорк“. Бившият американски президент, който има три деца с Ивана, я описа като „красива, невероятна“ жена. „Тя водеше страхотен и вдъхновяващ живот. Нейната гордост и радост бяха трите й деца - Доналд младши, Иванка и Ерик. Тя беше толкова горда с тях, както всички ние бяхме толкова горди с нея. Почивай в мир, Ивана!“

Синът на Ивана Ерик потвърди новината за смъртта й пред „Дейли мейл“, като каза: „Нашата майка беше невероятна жена – силна в бизнеса, спортист от световна класа, лъчезарна красота и грижовна майка и приятел.

Ивана е родена в Злин, Чехословакия през 1949 г., но се премества в Канада в средата на 70-те години, преди да се установи в Ню Йорк. Именно там тя среща Доналд Тръмп, за когото се омъжва през 1977 г. Двойката беше женена 13 години, преди да се разведат през 1990 г., след като Тръмп започна афера Марла Мейпълс, която стана втората му съпруга.