0

П олицията в британското графство Дарбишир арестува 69-годишен мъж, който карал кола без шофьорска книжка над 50 години, съобщи „Метро“. Полицаите спрял водача за няколко нарушения. При проверката той не представил шофьорска книжка, защото просто не притежавал такава. Оказа се, че британецът кара кола от 19-годишен, въпреки че никога не е полагал изпит и не е получил разрешително за управление на МПС.

Измамил застрахователните компании с твърдението, че разполага с необходимите документи. А през всичките тези години той се хвалел на приятели и семейство с липсата на шофьорска книжка.

Полицията конфискува колата на британеца и му повдига обвинения. „Най-накрая това неприемливо поведение спря. Ако беше претърпял инцидент и бяхме платили обезщетение, щяхме да изискаме той да възстанови цялата сума “, каза Пол Фарли, говорител на Бюрото на автомобилните застрахователи.

По-рано беше съобщено за 82-годишен японец от град Шисо, който бе арестуван за шофиране без книжка, която му била отнета преди около 60 години. През това време явно никога не е бил хващан в нарушения.