0

С еверна Корея твърди, че нейният новоизстрелян военен шпионски сателит е предоставил на ръководството фотоизображения на ключови южнокорейски и американски бази.

Ким Чен Ун посети Генералния контролен център на Пхенян към Националната администрация за аерокосмически технологии, за да научи за развитието на използването на шпионския сателит. „Ким Чен Ун научи подробно за снимките на основните целеви зони във вражеския регион, включително Мокпхо, Кунсан, Пхьонгтак, Осан и Сеул, както и на различни региони в страната, направени от разузнавателния сателит, докато преминава през Корейския полуостров от 10:15 до 10:27 сутринта този ден", съобщи държавната медия Корейската централна информационна агенция.

Докладът добавя: „НАТА му докладва за плана за фотографиране на вражеския регион и допълнителния процес на фина настройка на разузнавателния сателит сутринта на 25 ноември.“ Предполага се, че Ким е получил информация и за най-голямата американска задгранична база, която се намира в Южна Корея.

Северна Корея също твърди, че е направила снимки на военноморската база Пърл Харбър и военновъздушната база Хикам в Хонолулу, според KCNA. Държавните медии на Северна Корея не публикуваха снимки на предполагаемите сателитни изображения.