0

П олските специални служби откриха и премахнаха подслушвателни устройства в зала в Катовице, където трябваше да се проведе заседание на полското правителство днес. Това съобщи говорителят на координатора на специалните служби.

Агенцията посочва, че Полша е разпределителен транспортен възел за военните доставки на Запада за Украйна по време на съпротивата на Киев срещу продължаващата трета година руска инвазия и съответно Варшава е с повишено внимание за всякакви признаци на шпионска дейност.

Службата за държавна защита, в сътрудничество с Агенцията за вътрешна сигурност, засече и демонтира устройства, които биха могли да се използват за подслушване в залата, където днес бе насрочено заседание на Министерски съвет в Катовице", написа в социалната платформа "X" Яцек Добжински. "Службите продължават с дейностите си по случая", добави той.

Варшава вече обяви, че проверява дали полски съдия, който е имал достъп до класифицирана информация и е поискал политическо убежище в Беларус, е извършвал шпионаж.