4

Р уският президент Владимир Путин е претърпял сърдечен арест в апартамента в Москва в неделя вечерта, съобщава онлайн изданието на британския вестник “Експрес”. 

Информацията тръгна от канал в Telegram, за който се смята, че е администриран от вътрешен човек в Кремъл. Според източника Путин е бил открит от своите охранители проснат в безсъзнание на пода на спалнята си. 

Служителите по сигурността на Путин, които са били на смяна в резиденцията, чули шум от падане, идващи от апартамента на президента. Двама офицери незабавно нахлули в стаята на Путин и го видели да лежи на пода до леглото”, пише Telegram каналът General SVU, които се управлява от бивш руски генерал-лейтенант. 

На мястото незабавно били повикани спешни медици, които констатирали, че руският лидер е получил сърдечен арест. След това 71-а годишният Путин бил преместен в специално оборудван медицински кабинет, част от неговия апартамент, където бил подложен на интензивно лечение. 

Информацията не е потвърдена официално от администрацията на Путин, а от началото на руската инвазия в Украйна из медиите постоянно циркулират спекулации за здравето на президента Владимир Путин.