0

Т ова ли е маслиновата клонка за помирение между Хари, баща му Чарлз и останалата част от кралското семейство? Изненадващо телефонно обаждане към краля по повод 75-ия му рожден ден дойде от втория син на суверена и покойната лейди Даяна и предизвиква дискусия на Острова. Принцът бунтовник отправи най-сърдечни пожелания към Чарлз III, а в разговора се включи и съпругата му Меган. И не само това: Хари изпратил видео на децата си Арчи и Лилибет, които пожелаха на дядо си всичко най-добро. Нежен жест, който "би бил много оценен от краля".

Затишие след бурята? Трудно да се каже! Но някакъв процес е задействан, отбелязват кралски експерти като Виктория Уорд от „Телеграф" . Информацията за телефонния разговор между Хари и Чарлз дойде от таблоида The Sun, който се позовава на къртица в двореца. Източникът обясни, че „кралят е бил щастлив да получи обаждането от сина си и намерил време за него, въпреки натоварения ден. Това е така, защото много го обича".

Според Telegraph това е телефонно обаждане, което може да представлява „повратна точка“ . Последният път, когато баща и син са разговаряли помежду си е миналия април преди коронацията на Чарлз и суверенът дори не е честитил на Хари рождения му ден на 15 септември.

 

Сега обаче нещата изглежда са се променили. Не само защото неочакваният трансатлантически разговор е бил „приятелски и сърдечен“, въпреки че досега Чарлз не отговарял на някои от обажданията на Хари през последните месеци. Всъщност по всичко личи, че в близките дни ще има нов разговор между "баща и син". За това. Този разговор представлява първото истинско размразяване в кралското семейство, след неотдавнашните и експлозивни декларации на Меган и Хари, от сензационното интервю с Опра Уинфри през документалния филм на Netflix до сензационната биография на принца „Резервният“ . Атаки, които вбесяват Чарлз и особено брат му Уилям.

Но пътят към истинското помирение все още изглежда много дълъг. Не само защото принцът не беше поканен на партито на баща си в Кларънс Хаус за 75-ия му рожден ден. Освен това кралят го избягваше и миналия септември, когато херцогът на Съсекс отиде в Лондон за награда от хуманитарна асоциация. Пак от Бъкингамския дворец подчертават, че "раните, причинени от документалния филм и биографията на Хари, не могат да бъдат излекувани с телефонно обаждане". Освен това Уилям все още ще бъде „абсолютно против“ примирието с брат си, както се твърди в „Краят на играта“ - новата книга на друг кралски експерт - Омид Скоби, който голям приятел на Съсексите. Според Скоби за престолонаследника Уилям "Хари вече не може да се върне" в семейството, защото е дезертьор".

Скоби прави и други разкрития, като потвърждава, че Меган очевидно би била изключена от първите дни на траур за кралица Елизабет през септември 2022 г., защото тя „не беше добре дошла в двореца“. Докато едновременното отсъствие на Кейт се дължи просто на личния й избор да остане с децата си. Накратко, кралският протокол би бил „просто извинение“ да се държи Меган далеч от останалата част от семейството.