0

М ъж от Мейн, който спечели джакпота от 1,35 милиарда долара от лотарията Мега Милиони, съди майката на дъщеря си за това, че е разказала на семейството му за печалбата против неговата воля.

Мъжът предприема съдебни действия, след като спечели държавната лотария в Мейн през януари. Той избра печалбата му да бъде изплатена в брой и прибира 723,56 милиона долара, като чистата му печалба ще е малко над 404 милиона долара след приспадане на данъци.

Малко вероятно е самоличността му да бъде разкрита, тъй като той е имал възможността да изиска печалбите по тръст, за да запази самоличността си скрита.

В документите по делото, получени от The Daily Beast, мъжът, идентифициран само като „Джон Доу“, търси обезщетение от майката на дъщеря си, идентифицирана в делото като „Сара Смит“, за разкриване на печалбата и потенциално застрашаване на публичната му идентичност и безопасност. 

Две седмици преди мъжът да потърси наградата през февруари, жената подписа споразумение за неразкриване, изискващо от нея да пази печалбата от лотарията на мъжа в тайна, докато дъщеря им навърши 18 години през юни 2032 г., за да „избегне непоправима вреда от допускането на медиите или обществеността", насочвайки към неговата самоличност, физическо местоположение и активи и тяхната дъщеря, както съобщава LotteryPost.com.

Мъжът се съгласил да осигури майката на детето си в замяна на подписа и върху декларация за поверителност.

Сара трябвало да информира мъжа в рамките на 24 часа, ако наруши споразумението. Тя не го е уведомила за нарушението, след като разказала за печалбата на баща му и мащехата му по телефона, съобщи LotteryPost.com. След това новината за печалбата достигнала и до сестра му.

Мъжът моли майката да разкрие на кого още е казала за печалбата му от лотарията. Той иска най-малко 100 000 долара за всеки път, когато е нарушила споразумението им, както и направените адвокатски хонорари и съдебни разноски.