0

С писание TIME публикува своя кратък списък за „Личност на годината“ за 2023 г., като вътре е пълно със звезди, политически и културни лидери. В списъка са включени руският президент Владимир Путин, китайския лидер Си Дзинпин, американската поп звезда Тейлър Суифт и британския монарх крал Чарлз III.

Списъкът, пуснат първо в "Today Show" на NBC, включва също председателя на Федералния резерв Джеръм Пауъл, хитовия филм "Барби" и изпълнителния директор на OpenAI Сам Алтман.

Суифт, която наскоро надхвърли нетно състояние от 1 милиард долара през октомври, според Bloomberg, е един от най-влиятелните музикални таланти в историята. Певецата и автор на песни "1989" е един от малкото музиканти, които са постигнали това финансово постижение само с песни и концерти, съобщава изданието.

Китайският лидер Си Дзинпин също е в списъка, като „TIME” припомня, че през ноември президентът на САЩ Байдън го нарече „диктатор“.

Крал Чарлз, който наскоро отпразнува 75-ия си рожден ден, на моменти беше засенчен от отразяването в пресата на принц Хари и Меган Маркъл тази година. Кристофър Андерсен, автор на „Кралят“, каза пред Fox News Digital, че Хари се е отчуждил от баща си, след като е писал за любимата съпруга на краля, Камила, в мемоарите си.

Руският президент Владимир Путин също попадна в на TIME, тъй като страната му продължава да води война с Украйна и това го превръща в ключова политическа фигура в света. През 2007 х. Путин беше избран за Човек на годината от TIME.