0

Р епубликанската партия на Колорадо твърди, че стои зад публикация в социалните медии, която призовава за изгаряне на всички знамена на прайда тази седмица, докато ЛГБТИ общността празнува началото на Месец на гордостта.

„Изгорете всички знамена на прайда този юни“, написа републиканската партия в публикация в X, бившия Twitter, в понеделник. Партията също изпрати имейл, насочен към месеца на прайда.

„Месец юни настъпи и отново безбожните в нашето общество искат да атакуват това, което е прилично, свято и праведно, за да могат в крайна сметка да навредят на нашите деца“, се казва в имейла, подписан от председателя на партията Дейв Уилямс.

Председателят каза пред USA Today в сряда, че държавната републиканска партия „не се извинява“ за своето съобщение.

„Ние не се извиняваме, че казваме, че Бог мрази прайда, тъй като това е програма, която вреди на децата и подкопава родителския авторитет и единствената реакция, която виждаме идва от радикалните демократи, фалшивите новинарски медии и слабите републиканци, които се прекланят пред кенсъл културата“, каза Уилямс.

В Карлайл, Масачузетс, повече от 200 знамена на прайда бяха откраднати дни преди местното гей събитие. Миналия юни знамената на прайда бяха откраднати, нарязани и изгорени в няколко щата.