0

В ъв Франция и в други страни в Европа бяха арестувани 31 души за участие в мрежа за детска порнография, разпространявана в криптираното чат приложение "Сигнал", предаде Франс прес. Арестите са били извършени в средата на ноември. По време на операцията за разбиване на мрежата са били открити над 200 000 файла. 

До операцията се е стигнало след сигнал на американския Център за изчезнали и експлоатирани деца относно 30-годишен мъж, живеещ в югозападната част на Франция. Последвало разследване, в което участвали френски жандармеристи под прикритие.

Били са прегледани кадри, някои от които особено тежки за гледане. Въз основа на тях са били идентифицирани около 700 лица от 73 различни националности. В разследването са участвали над 70 души, от които 25 специалисти в областта на новите технологии.

В периода 13 и 17 ноември са били задържани 10 души в Испания, 5 в Унгария, 4 в Белгия, 2 в България и 10 във Франция. В скоро време ще има нови арести във Финландия, Румъния и Украйна.

Някои от задържаните са обвинявани в изнасилване и корумпиране на непълнолетни. Сред задържаните има унгарски педиатър, туристи, пътували до Тайланд, радиоводещ и бивш преподавател в Майот.