0

Ж ена е родила пред заключените врати на болница. Охранител, който по това време е бил на смяна в сградата, е забелязал семейството и се е опитал да ги насочи с жестове на ръцете накъде да тръгнат за спешното отделение, но не е отворил вратата. Едва когато пациент е предупредил персонала на петия етаж за случващото се, две медицински сестри са се втурнали незабавно навън, за да помогнат на жената, която ражда на пейка в парка пред болницата.

Скандалният случай се разиграл в болница „Сен Кроа“ в канадския град Дръмондвил рано сутринта, като министърът на здравеопазването на Квебек Кристиан Дюбе нарече случая "неприемлив", пише CBC.

В изявление пред „Радио Канада“ местните власти казват, че проверяват случилото се, като поясняват, че охранителят „е бил отстранен от работа, защото не е успял да помогне в тази ситуация“ и повече няма да бъде назначен в нито едно от техните здравни заведения.

Болничните власти са се извинили на жената и семейството й и са предприели мерки, за да изяснят допълнително случая.

От болницата казват, че главният вход винаги е заключен през нощта от съображения за сигурност. Пациентите могат да комуникират на този вход с медицинския персонал чрез интерком.

Все пак от болницата казват, че ще променят своите указателни табели в двора, така че ясно да показват на пациентите накъде да отидат, когато вратите на главния вход са заключени.