0

Д оналд Тръмп не е плащал данък върху доходите през последната си година като президент, според данъчните му декларации, които са били предоставени на комисия в Конгреса.

Въпреки че е изтеглил близо 11 милиона долара лихви от инвестиции в допълнение към заплатата си от близо 400 000 долара, Тръмп не е платил данъци върху доходите, защото също така е отчел загуба от 16 милиона долара от бизнеса си с недвижими имоти. Тази загуба постави бившия президент почти 5 милиона долара на червено за 2020 г.

Това означава, че той не е имал никакъв облагаем доход и не е плащал нищо подоходен данък. Този модел на висока възвръщаемост на инвестициите, компенсиран от големи бизнес загуби, се повтаря във всички данъчни декларации, които комисията е получила.

През 2019 г. Тръмп е отчел около 20 милиона долара приходи от инвестиции, компенсирани от 16 милиона долара загуби от недвижими имоти. Неговите инвестиционни печалби са били компенсирани с 11 милиона долара бизнес загуби през 2018 г., с 16 милиона долара загуби през 2017 г. и с повече от 76 милиона долара загуби през 2015 г.

Заради това, че е постоянно на червено, бившият американски президент години наред намалявал данъчните си задължения, така че никога да не трябва да плаща огромни суми.