0

М инистърът на здравеопазването на Русия Евгений Шестопалов насърчи всички руснаци да се включат в инициативата „секс на работното място“, заради нарастващата демографска криза, съобщи Fox News.

IStock

Въпреки паричните стимули, данъчните облекчения, националния натиск за обезсърчаване на абортите и дългогодишния опит на Русия да насърчи размножаването в цялата страна, федерацията отбеляза най-ниската си раждаемост през последния четвърт век за първите шест месеца на 2024 г., се посочва в доклад на  ООН за темповете на световното население .

Говорейки по време на Евразийския женски форум миналата сряда, Путин насърчи ролята на жените на работното място, но също така повтори своя стремеж за по-висока раждаемост.

„Създават се подходящи условия за жените да успеят в професионален план, като същевременно остават пазители на огнището и опора на големи семейства с много деца“, каза президента на Руската федерация.

Когато беше притиснат от репортерка за това кога жените трябва да намират време да гледат семейство, министърът на здравеопазванетоказа: „Да си много зает на работа не е основателна причина, а извинение.“

„Можете да се занимавате с размножаване по време на почивките“, добави Шестопалов. „Животът минава твърде бързо.“

IStock

Жените в Москва на възраст между 18 и 40 години също се насърчават да се подлагат на тест за плодовитост.

ООН изчислява, че населението на Русия, което в момента е около 140,8 милиона, ще намалее с 10 милиона до 2054 г.

Бюрото за преброяване на населението на Съединените щати съобщава, че броят на децата на жена в Русия в момента е 1,5, въпреки че е необходима раждаемост от 2,1, за да се поддържа сегашният процент на населението, според Института за здравни показатели и оценка.