0

С наха отрови бившите си свекър и свекърва по време на гостуване в дома й.

48-годишната австралийка Ерин Патерсън приготвила за обяд на родителите на бившия си мъж, Гейл и Дон, гъби, от които те похапнали сладко-сладко. На обяда присъствали и сестрата на свекървата – Хедър и нейния съпруг Йън, които също се налапали с гъбената гозба.
На всички гости им прилошало малко след яденето. Тъй като състоянието им се влошило на следващия ден, всички били хоспитализирани. Гейл и Хедър починали още същия ден, докато Дон почива на следващия.
Четврътия от от жертвите – Иън, е в критично състояние и очаква чернодробна трансплантация.



Снахата, която сготвила отровните гъби твърди, че не е имала намерение да ги убива и дори не е знаела, че е сложила смъртоносни гъби в храната.
След смъртта на тримата обаче, полицаите почукали на вратата на готвачката, която ронела крокодилски сълзи непрекъснато. Ерин твърди, че не е направила нищо и е съсипана от смъртта на бившите си роднини.

Разплаканата жена не пожелала да разкрие откъде са отровните гъби, нито кой ги е брал, нито какво ястие е сготвила за фаталния обяд.
"Разбита съм заради всичко, което се случи. Свекър ми и свекърва ми бяха най-добрите хора, които познавах", повтаряла непрекъснато бевшата снаха.

Ерин, която някога е била омъжена за сина на Дон и Гейл - Саймън, била разпитана, но според полицията са възможни и допълнителни разследвания.

Следователите са обявили, че Ерин е "заинтересувано лице по случая", още повече, че на нея й няма нищо след фаталния обяд, ако изобщо е яла от гозбата , с която е нагостила родителите на бившия си мъж.
"Нямаше никакви симптоми. Може да е невинна, но трябва да се изяснят всички обстоятелства, на този етап от разследването не може да се твърди нищо", съобщават от полицията.