0

И талианската политическа криза стана сюжет на стрийт арт творба в Рим, съобщава Ти Джи Ком 24.

На стена в център на италианската столица грейна графит на твореца Ти Ви Бой, озаглавен "Краят на една ера". На рисунката стрийт арт специалистът е нарисувал обявилият, че подава оставка италиански премиер Марио Драги в сцена от филма "Игра на тронове", по-точно седнал на трона на седемте кралства, подпрял се на меч и носещ хирургическа маска. 

Засега точното послание на творбата остава неизвестно. Според някои то означава, че Драги няма да се оттегли от политическата сцена и рано или късно ще си "отмъсти" за това, че бе изоставен от партии в коалицията си по-рано през седмицата. Маската пък е препратка към това, че в Италия все още се носят маски в транспорта и разпоредбите биха могли да се затегнат, ако ситуацията с пандемията се влоши.

Графитът се вписва в серията от творби, вдъхновени тези дни от политическата криза в страната и падането на правителството на Драги. Повечето от тези творби са публикувани в социалните мрежи и са колажи. На една от тях се вижда обичайно спокойният президент на Италия Серджо Матарела, изнервен от политическата ситуация, да поразява със светкавици, излизащи от двете му очи, италианските депутати, предизвикали настоящата криза. На друг колаж Матарела очаква в президентския дворец представители на политическите партии, въоръжен с пушка. Трети колаж пък показва снимка на актьора Ръсел Кроу на фона на обхванатия от полемика Сенат на италианския парламент, в който голяма част от сенаторите във вторник бойкотираха вот на доверие в правителството на Драги. Към снимката има текст: "Продължава туристическата обиколка на Ръсел Кроу из руините на Италия", съобщи БТА. Тези дни актьорът бе пуснал в социалните мрежи сходна снимка на фона на Колизеума в Рим.