0

Ю жна Корея отвърна с мега пропагандни високоговорители, насочени към Северна Корея, след като Ким Чен Ун изпрати втора порция „мръсни балони“.

МРЪСЕН НОМЕР: Северна Корея обстрелва Южна...с изпражнения! (СНИМКА)

След като бяха отправени обвинения, че севернокорейският лидер е наредил бъдат пуснати боклуци и балони, пълни с изпражнения на Южна Корея, Съветът за национална сигурност в Сеул реши да отвърне на удара с най-силното си оръжие, а именно корейския поп.

Тези методи бяха използвани няколко пъти през годините, като Южна Корея използва огромни високогроворители по границата със северната си съседка, за да я бомбардира с K-pop, който е забранен с затворената страна.

В прессъобщение от Южнокорейските власти се казва: „Въпреки че действията, които предприемаме, може да са трудни за понасяне от севернокорейския режим, те ще доставят послания на светлина и надежда на армията и народа на Северна Корея“.

Съветът за национална сигурност добави, че правителството на Южна Корея ще поддържа „твърда и задълбочена позиция на готовност“, за да гарантира, че гражданите са в безопасност – въпреки че Северна Корея вдигна залога.

Сега се смята, че високоговорителите са пряк отговор на нарастващото напрежение, след като се смята, че броят на мръсните балони на Северна Корея е достигнал над 1000.