0

Б ританският принц Чарлз и синтът му Уилям са в замъка Балморал, резиденцията на кралица Елизабет II в Шотландия, след като по-рано бе съобщено, че лекарите са притеснени за здравословното състояние на британския монарх, съобщиха световните агенции.

Лекарите на 96-годишната кралица са много притеснени за здравословното ѝ състояние и препоръчаха тя да остане под медицинско наблюдение в замъка Балморал, се казваше в изявление на Бъкингамския дворец.

Малко след това бе съобщено, че принц Чарлз и принц Уилям отиват към Балморал. После бе съобщено, че в Балморал е пристигнал и принц Андрю, вторият син на кралицата. След него там дойдоха и другите две деца на кралицата - принцеса Анна и принц Едуард. Към Балморал са се отправили и принц Хари и съпругата му Меган.

Малко след това Бъкингамският дворец поясни, че кралицата се чувства добре, че лекарите са й препоръчали да си почива и че Чарлз вече е при нея.

"Цялата страна е притеснена от новините за здравето на кралицата", заяви новата британска премиерка Лиз Тръс. "Мислите ми - и тези на всички жители на Великобритания - са с Нейно величество кралицата и  семейството ѝ", добави Тръс

Тръс бе назначена за премиер от кралицата във вторник, но Елизабет II реши да остане в Балморал, вместо да се връща в Лондон, където обикновено се извършва прехвърлянето на властта, припомня АФП. На публикуваните снимки от церемонията по назначаването на Тръс се виждаше как усмихнатата кралица се опира на бастун и се ръкува с новата премиерка.

Стана ясно също, че церемонията по смяна на караула в Бъкингамския дворец на 8 септември е отменена на фона на съобщенията за влошеното здравословно състояние на британската кралица.

ОПЕРАЦИЯ ЛОНДОН БРИДЖ: Какво се случва при смърт на кралицата