0

К метът на канадския град Торонто Джон Тори се оттегли от поста си след разкритията за интимна връзка със служителка. 68-годишният Тори обяви в петък, че ще помисли върху грешките си и това как да върне доверието на семейството си. Тори каза, че връзката му е приключила по-рано тази година, а служителката, която не назова, е преминала на друга работа извън градския съвет.

Тори беше избран миналата година за трети четиригодишен мандат. Дълбоко съжалявам и се извинявам безусловно на гражданите на Торонто и на всички онези, които са били наранени от моите действия, включително моите служители, колегите ми в градския съвет и държавните служители, които толкова уважавам, каза Тори.

Но най-много се извинявам на съпругата си Барб и на семейството ми, които разочаровах повече от всеки друг, каза още Тори.

Той разказа, че връзката му със служителката започнала по време на ковид пандемията и „приключила по взаимно съгласие по-рано тази година“.

Умереният консерватор Джон Тори пое кметския пост в Торонто, като така приключи белязаната от скандали ера на предишния градоначалник Роб Форд, свързани с употреба на алкохол и наркотици. Самият Форд обяви по-късно, че се бори с тежка форма на рак.

През 2013 г. Форд стана герой на поредица от  скандали,  свързани с появата му в нетрезво състояние на публични места, употреба на наркотици, както и неуместни изказвания, за които беше принуден ад се извинява.