0

З адържаха заподозрения за новата масова стрелба в Сърбия. Арестът идва след няколкочасово издирване. Тийнейджър уби осем души и рани 13 човека късно в четвъртък при стрелба на около 60 километра южно от столицата Белград.

Сред загиналите е 21-годишен полицай и сестра му. Стрелбата е станала в село Дубона, община Младеновац.

Извършителят е стрелял безразборно с автоматично оръжие от кола. На терена спешно бяха изпратени над 6000 полицаи от специалните части, които се включиха в издирването на стрелеца.

Според местни жители той е от село Доня Дубона. Той е на 21 години и е бил известен като проблематичен. Нападателят първо стрелял с автоматично оръжие в село Дубона, след това в Мало Орашие и в село Шепшин. В Дубона той убил млад полицай и неговата сестра, стреляйки по училищен двор, където ранил няколко души, съобщават сръбските медии.

Сръбското министерството на здравеопазването призова гражданите да дарят кръв като изтъкна, че е необходима кръв от всички кръвни групи. Няколко лица са в критично състояние, като лекарите цяла нощ са се борили за живота им, съобщи рано тази сутрин репортер на сръбската национална телевизия  РТС от Центъра за спешна помощ.