0

М ъж от Флорида беше арестуван за отправяне на заплахи срещу президента на САЩ Джо Байдън, само няколко дни след опита за убийство на републиканския му съперник Доналд Тръмп.

39-годишният Джейсън Патрик Алдей е бил арестуван, съобщиха от прокуратурата на САЩ в Северния окръг на Флорида. Твърди се, че Алдай от Куинси, Флорида, е „участвал в изпращането на заплашителни съобщения срещу президента Джо Байдън и други федерални служители“, се казва в съобщение на службата.

Според наказателното обвинение Алдей е направил заплашителни изявления по адрес на Байдън, докато е бил настанен в психиатрично заведение в Талахаси, Флорида, миналия месец. Отправял е и заплахи в постове в "X".

Алдей е задържан в очакване на съдебния процес.

Междувременно стана ясно и че президентът на САЩ Джо Байдън е дал положителна проба за COVID-19. Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи за положителния тест на 81-годишния държавен глава. „Той е ваксиниран, поставена му е и бустерна доза и има слаби симптоми, каза Жан-Пиер.

Байдън "ще се върне в Делауеър, където ще се самоизолира и ще продължи да изпълнява изцяло всичките си задължения", каза още Жан-Пиер.