0

Х ерцогинята на Йорк Сара Фъргюсън е диагностицирана с рак на кожата. 64-годишната бивша съпруга на британския принц Андрю се подложи на лечение за рак на гърдата миналата година. Сега тя е диагностицирана със злокачествен меланом, след като са ѝ били отстранени няколко бенки по време на реконструктивна операция след направената ѝ мастектомия.

„Тя преминава през допълнителни изследвания, за да се увери, че ракът е хванат в ранен стадий. Ясно е, че поредна диагноза толкова скоро след лечението за рак на гърдата е притеснителна, но херцогинята остава в добро разположение на духа”, каза нейният говорител.

Сара Фъргюсън, известна като Фърги, е говорила за това колко е важно да се явява на онкологични прегледи след първоначалната си операция за рак на гърдата. Майката на принцесите Биатрис и Юджини навремето беше любима мишена на британските таблоиди. Тя е автор на мемоари и редица детски книги, както и на исторически роман за възрастни. След развода си с принц Андрю през 1996 г. Фъргюсън запази титлата херцогиня на Йорк.