0

П риключила е мащабната полицейска акция в клиниката в немския град Аахен, предаде ДПА. Германската полиция е успяла да изведе от сградата 65-годишната жена, която се бе барикадирала в стая в болницата. Репортер на агенцията съобщава, че жената е била изкарана от болничното заведение на носилка. От полицията обявиха, че други хора в болницата не са пострадали при инцидента.

Според полицията е имало данни за "възможна заплаха". Един от етажите на клиниката беше евакуиран, а полицията обяви, че в клиниката се намира "подозрително лице" - 65-годишната жена. В болница "Луизенхоспитал" беше разположена специална оперативна група от спецчастите.

Въоръжена пенсионерка се барикадира в болница (ВИДЕО)

Преди това имаше предположения, че е имало вземане на заложници, а заради силно задимяване беше изпратена и пожарната. Полицията приемаше ситуацията много сериозно и имаше информация, че няколко стаи са били евакуирани. Цялата улица пред болница "Луисенхоспитал" беше пълна със спешни автомобили. Полицейски хеликоптер кръжеше над болницата.

Според актуалната информация жената е постъпила в болницата в следобедните часове. Германските железници спряха влаковете си до гара в участъка.