0

Т оп казахстанска моделка се самоубила като скочила от жилищна сграда две години след като е летяла със самолета на Джефри Епщайн до неговия остров, известен като „педофилския остров“, пише Daily mail.

Руслана Коршунова - суперзвезда от модния подиум и някогашно лице на парфюма Nina Ricci - се самоуби в апартамента си на Уолстрийт през 2008 г., едва на 20 години. След разсекретяването на документи по делото срещу Епщайн, Daily mail установи, че две години преди самоубийството си, Коршунова се е возила с частния самолет на педофила, като машината е носила прозвището „Лолита Експрес“. Многократната поява на името й в списъците на пътниците предполага, че рускинята може да е била едно от експлоатираните от Епщайн момичета. Не е ясно какво се е случило с нея, докато е била на острова, но е известно, че Епщайн е превозвал момичета и млади жени до своя имот, където те ще бъдат сексуално експлоатирани от него и други мъже.

Все още остава неясно и как Коршунова се е запознала с осъдения педофил. Но е известен факт, че Гилейн Максуел, която е доставяла момичета на Епщайн е ползвала услугите на видни модни агенти, сред които Жан Люк Брюнел, който се самоуби в затвора, след като беше арестуван за трафик на жени. Името на моделката изниква в новите документа като част от разпит, в който полицията пита Вирджиния Джуфре, една от двете основни обвинителки на Епщайн, дали е виждала моделката в имотите на педофила.

Годината, в която рускинята посещава острова на Епщайн е и най-успешната в кариерата й. Тя се появява на корицата на модни списания, само две години по-късно обаче тя се самоубива. Според писателя Петър Померанцев Коршунова е била част от радикална „група за взаимопомощ“, известна като „Розата на света“. Организацията има репутация, че „дехуманизира“ последователите си, а Померанцев смята, че именно това и нещастна любов с руски олигарх може да са довели до смъртта й.