0

Н е му провървя на кандидат-жених. Вместо с булка, той се сдоби с арест и белезници. При идването на полицията младоженката се хвана за главата.

Неосъщественият съпруг, представян в австрийските медии само като Хамза (на 27 години), беше арестуван в събота по средата на сватбата си , може би само няколко минути преди да каже „да“. Представители на австрийските власти внезапно прекъснаха празничния момент във Фезендорф и откараха Хамза в ареста до депортирането му от страната, информира Build.

Самолетът, който трябва да го прехвърли в Турция, ще излети във вторник вечерта (16 януари,) около 19:10 ч., като се очаква Хамза вече да бъде посрещнат на летището от местните власти с намерението да го изпратят за военна служба.

„Секретарката напусна стаята по средата на сватбата с извинението, че трябва да вземе нещо. И докато песента на Ед Шийрън „Perfect“ звучеше от високоговорителите, внезапно влязоха дузина мъже, служители от Федералния кабинет за мигрантите и Убежище“, разказва разплакана младоженка Гундула пред Bild. Нищо неподозиращата жена се надявала да надене брачния хомот на 13 години по-младия от нея кюрд.

Гундула каза пред вестника, че живее в Австрия от 17 години и че полицията е имала хиляди възможности да намери нея и Хамза на работа или у дома.

„Можеха да ни спестят това травматично преживяване“, добави тя и съжали, че е прекарала деня в психиатрично заведение в следствие на предизвикания шок.

Bild пише, че двойката се е запознала преди около година и половина на работа, в ресторант във Виена, където Хамза работел като готвач, а Гундула като сервитьорка.

Хамза пристига в Австрия през март 2022 г., междувременно получава повиквателна за военна служба в Турция, а преди десет дни държавата отхвърлила молбата му за убежище.

Адвокатът му нарече акта на отстраняване от сватбата “варварски”.