0

О снователят на Amazon Джеф Безос си върна мястото на най-богатия човек в света, като измести Илон Мъск от класацията на Bloomberg Billionaires Index.

Нетното състояние на Безос възлиза на 200 млрд. долара, според класацията, изпреварвайки 198-те млрд. долара на шефа на Tesla.

Getty

Богатството на Мъск, който оглавява също X и SpaceX, е намаляло с над 30 млрд. долара, тъй като цената на акциите на Tesla спадна с 25% през последните месеци.

Мъск отново е най-богатият човек в света

Към неволите на Мъск се прибави и фактът, че през януари съдът одобри анулирането на огромното му споразумение за компенсация на Tesla, което е на стойност 55,8 млрд. долара и първоначално е сключено през 2018 г.

GettyImages/iStock

Междувременно Безос, който вече не ръководи Amazon, се възползва от нарастващата цена на акциите на гиганта в електронната търговия. Дори след като наскоро продаде акции на стойност 8,5 млрд. долара, той остава най-големият акционер в компанията.

Френският главен изпълнителен директор на луксозната група LVMH Бернар Арно остава на трето място в класацията на най-богатите хора в света със стойност 197 млрд. Долара, предаде БГНЕС.

Най-богатият човек в света: Кой е Бернар Арно