0

К омпанията, която стои зад социалната мрежа на бившия американски президент и предприемач Доналд Тръмп, е постигнала сделка, която ще ѝ позволи да търгува книжата си на фондовата борса.

Това стана, след като акционерите на Digital World Acquisition взеха решение да се слеят с контролираната от Тръмп Trump Media.

През февруари плановете за сливането и листването бяха одобрени от Федералната комисия по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

Тръмп ще има доминиращ дял в новосъздадената публична компания с акции на стойност над 3 милиарда долара по текущи пазарни цени, посочи Си Ен Ен.

Акциите на Тръмп в тази компания ще бъдат по-малко ликвидни от недвижимите му имоти, според Чарлз Уайтхед, професор по право в Университета Корнел.

В понеделник изтича крайният срок, в който бившият американски президент трябва да плати над 460 млн. долара гаранция по дело за финансови измами, предава БТА.

Броят на месечните активни потребители на социалната мрежа Truth Social в САЩ, използващи я през оперативните системи iOS и Android е намалял с 39 на сто на годишна база, според данни на Similarweb.

Truth Social остава много по-малка платформа X - бившата Twitter - която също се свива, но с по-бавни темпове