0

И зраел праща на Палестина крави шпиони. Това заявява старейшина от  село Хирбет Янун, цитиран от вестник "Ал-Хаят Ал-Джадида". 

Рушд Морар твърди, че Израел набира и посвещавали крави в изкуството на шпионажа. "Това са вербувани и обучени говеда. На врата на всяко животно виси медальон с подслушвателно и записващо устройство, а понякога слагат и камери, за да следят всичко случващо се в Хирбет Янун.", отбелязва, разтревожен за безопасността на селото си, той. Твърдението се появява в разгара на войната между Израел и терористичната групировка Хамас от Ивицата Газа.

Според конспиративната теория на Рушд Морар израелците стават все по-изобретателни в престъпленията, а методите им се усъвършенстват. Средствата, които използват във войната, са неограничени. 

Селото, в което е забелязана кравата шпионин, е много далеч от Израел.

 Селото, в което е забелязана кравата шпионин, е много далеч от Израел.
Google maps

Село Хирбет Янун се намира в средата на Западния бряг, така че за да може Израел да изпрати армия от крави шпиони трябва да ги транспортира или 55 минути с кола от Неве Афек на границата, или да вървят пеш цели 12 часа.

Мнозина смятат, че става дума за крава, отклонила се от стадото си, на която вероятно е било вързано проследяващо устройств, което да послужи точно при случаи на бягство.

* Източник: dailystar.co.uk