0

В Истанбул е страшно! Населяваният от над 15 милиона души мегаполис страда от парещите лъчи на Слънцето. Към жегата трябва да добавим и високия показател на влажността, което допълнително повишава температурата на въздуха. На места влажността удари 100%

През нощта в града е била измерена температура 25,7 градуса, но поради влажността, която е достигнала 82%, възприеманата температура е била 28,2 градуса. Температурата на водата в Мраморно море е между 23 и 27 градуса, съобщава БТА.

В Аташехир, един от най-големите райони на азиатския бряг на Истанбул, степента на влажност е достигнала рекордните 100%, но измерената температура е 23,2 градуса.

На Принцовите острови е била  измерена температура 26,4 градуса, но влажността е 89%, поради което осезаемата температура е 30,2 градуса.

В района Авджълар в европейската част на мегаполиса, който се намира на брега на Мраморно море, температурата е 26 градуса, а влажността - 82%, като осезаемата температура е 28,5 градуса.

Във всички райони на мегаполиса Истанбул, които са 49 на брой, осезаемите температури са с 2-5 градуса по-високи от измерваните заради влажността, която е между 75-100%.

Междувременно от синоптичната служба предупредиха, че през идната седмица в Истанбул се очаква още по-горещо време, прогнозира се температурите заради влажността да достигнат 40 градуса.