0

Т оварният кораб, разрушил моста в Балтимор, имал "сериозен електрически проблем".

РАЗСЛЕДВАНЕ: Откриха черната кутия на кораба разрушител! (ВИДЕО)

Товарният кораб е акостирал в Балтимор няколко дни преди катастрофата със "сериозен електрически проблем", каза пристанищният работник Джули Мичъл пред британския CNN, ITN, информира NOVA.

Джули Мичъл от компанията Container Royalty, която следи тонажа на контейнеровозите, влизащи в Балтимор, заяви, че корабът е бил в пристанището от два дни. "И през тези два дни имаше сериозни прекъсвания на електрозахранването. Имаха сериозен проблем. Беше прекъснато изцяло електрозахранването. Двигателят също загуби мощност", заяви тя.

Губернаторът на щата Мериленд Уес Мур съобщи във вторник, че екипажът на кораба е уведомил длъжностните лица, че е загубил мощност преди катастрофата. Мичъл посочи, че този вид проблеми с електрозахранването „изобщо не са толкова често срещани”.

КОШМАР: Мост се срути след като товарен кораб се заби в него! (ВИДЕО)

"Не е трябвало да позволяват на кораба да напусне пристанището, докато не овладеят проблемите", каза тя и добави, че не знае дали проблемът е бил отстранен преди отплаването на кораба. CNN потърси оператора на кораба Synergy Group за коментар.