0

П ринц Хари и Меган Маркъл окончателно са се изнесли от имението Фрогмор котидж в Уиндзор, съобщава The Sun. 

Шест месеца след като крал Чарлз прогони сина и снаха си от луксозната къща последното имущество на херцозите бе изпратено в Калифорния, а ключовете върнати в двореца ден преди да изтече официалния срок. 

Херцозите на Съсекс остават без свой дом в Обединеното кралство и когато отново им се наложи да върнат на Острова, ще трябва да резервират хотел или да гостуват на приятели, отбелязват британските медии. Много вероятно е двойката сама да поеме финансирането на подобни пътувания, тъй като кралското семейство е твърдо решено да затегне харчовете си. 

Новината, че Хари и Меган са прогонени от Фрогмор котидж гръмна през януари, само дни след публикуването на мемоарите на принца "Резервният". Сега вилата с пет спални, известна със своя домашен уют, ще бъде отдадена под наем. Появиха се и спекулации, че в крал Чарлз планира да изгони брат си - принц Андрю от неговия луксозен имот с 31 спални  и да го изпрати именно във Фрогмор котидж. Едно е сигурно кокетното имение няма да остане без обитатели. 

Фрагмор Котидж беше предоставена на Хари и Меган от кралица Елизабет II като сватбен подарък за двойката, която и направи ремонт за 2,4 милиона британски лири. Скъпото преустройство предизвика гнева на данъкоплатците и се наложи принц Хари да извади собствени средства, за да потуши скандала.