0

О ткакто дясната партия „Италиански братя” спечели изборите в Италия преди месец, модният стил на нейната лидерка Джорджа Мелони поражда небивал интерес. А по време на поредицата от тържествени събития в края на миналата седмица, с които Мелони официално бе назначена за премиер на Италия, тоалетите й бяха анализирани щателно от местните модни експерти.

Още преди да стане първата жена премиер на страната, тя наложи удобния стил на обличане. Мелони е почитател на широките панталони, свободно падащите сака и най-вече на ниските обувки – сникърси и мокасини, с които може да се движи бързо и да прекарва дълги часове по митинги и на заседания. В случаите, когато залага на поли, предпочита също широко разкроените модели. Тя наложи и модата на плисираната пола-панталон.

Предпочитаните цветове от новата италианска премиерка са сиво, бежово, кремаво, бяло, тъмно синьо. Но Мелони не избягва и други цветове – нежно розово, червено или елегантно черно.

БГНЕС

БГНЕС

GettyImages

Всичко това тя съчетава понякога с големите шалове и пелерини, а понякога и с пуловер, небрежно наметнат на рамената.

По отношение на чантите новата италианска премиерка предпочита модели, които са функционални – големи и широки чанти, в които би могла да сложи папки с документи. Малките луксозни и скъпи чантички не са в нейния стил.

Прическата на Мелони през годините почти не се промени - права, дълга до раменете. Но в последно време тя изруси косата си, която предпочита да носи разпусната. Понякога обаче я събира и на опашка.

БГНЕС

На консултациите при президента Серджо Матарела миналия петък и после при връчването на премиерския мандат Мелони се появи с много тъмносин костюм с панталон. На пищната церемония по полагане на клетва в събота в Двореца Куиринале тя беше с елегантен черен костюм с панталон, пише БТА. Заразени от тази нейна модна линия, всички министърки от кабинета й се появиха също с костюми с панталони.

На церемонията по предаване на властта от досегашния премиер Марио Драги на Мелони вчера в Двореца Киджи Мелони пак беше с черен костюм. Тук направи впечатление, че тя дойде с ниски обувки. За ритуала по предаване на камбанката, с която премиерът открива заседанията и въдворява спокойствие насред министрите, Мелони се преобу и се появи на висок ток, но после отново ги смени с удобните ежедневни обувки.

GettyImages

БГНЕС

На никого не убягна и това, че бижутата, които Мелони бе избрала за всички тези церемони, бяха ненатрапчиви. А най-коментираният аксесоар беше плетената гривничка с цветовете на италианското знаме, която тя носеше.

БГНЕС

Според анализатори стилът на Мелони наподобява на модерна версия на стила на Ангела Меркел, която през дългите си години като канцлер на Германия залагаше на функционалните костюми с панталон и само в редки случаи, на оперни премиери, се появяваше с рокли с деколтета. Стилът на Мелони няма нищо общо например с пристегнатите костюми на бившата британска премиера Тереза Мей, която остана в история с екстравагантните си обувки и с някои доста странни цветови съчетания на тоалетите си.

GettyImages

GettyImages

БГНЕС

Модни коментатори определят стила на новата  италианска лидерка като стил на работеща жена, която няма време за губене в подбор на впечатляващ тоалет или бижута. „Стилът Мелони” показва, че за нея работа е на първо място, отбелязват експертите.