0

М асов гроб, съдържащ 303 тела, включително стотици деца и бебета, е открит в гробище в британския град Олдам, предава Guardian.

Немаркираното място е открито в гробището Ройтън и съдържа останките на 145 мъртвородени бебета, 128 бебета и малки деца и 29 възрастни. Жена от местния район направи ужасяващото откритие, докато търсеше гроба на своите братя близнаци, които починали малко след раждането си през 1962 г.

Шокиращо, парцелът с може да не е единственият масов гроб в гробището.Mестните общинари, които помогнаха на неназованата жена да направи откритието, смятат, че може да има още няколко масови гроба, които все още не са открити.

Според медиите на Острова, 80-те години на миналия век е било обичайна практика мъртвородени бебета да бъдат отнемани от родителите без допълнителни подробности къде са били погребани. Медицинският персонал е казвал на опечалените родители, че детето им е погребано до „добър човек“ същия ден. Бебетата обаче често са били погребвани в масови гробове.

През последните 20 години в Обединеното кралство бяха открити много масови гробове на бебета. Възрастните, открити в гроба, вероятно са били бездомници или хора, чиито семейства са отказали да платят за погребение.