0

Р апърът Кание Уест поставил в ужасна ситуация бизнес партньорите си от спортния бранд Adidas, след като по време на първата им среща през 2013 г. нарисувал свастика, съобщава New York Times.

Няколко бивши служители твърдят, че екипът на Adidas се срещнал с Уест в централата им в Германия, за да започнат да „представят идеи за маратонки“, но Уест останал разочарован от предложените му модели „Служителите на Adidas бяха подредили маратонки и мостри платове на дълга маса близо до табл с изображения, о нищо, което показаха онзи ден в централата на компанията в Германия, не отразяваше визията, която г-н Уест беше споделил. За да покаже колко обидни смяташе дизайните, той грабна скица на обувка нарисува свастика", казва източник на изданието.

Поведението на Уест предизвикало шок в стаята, особено предвид факта, че те „срещата се проведе само на няколко километра от град Нюрнберг, където нацистките лидери на Третия райх бяха съдени за престъпления срещу човечеството“.

И все пак предполагаемият инцидент е само първият от многото антисемитски и сексуално обидни коментари, които Уест е направил по време на почти 10-годишната си работа с марката, съобщава още NYT.

Източници казаха на изданието, че няколко години по-късно рапърът заявил, че е „посъветвал мениджър на Adidas от еврейски произход да целува снимка на Хитлер всеки ден“.

Той също така твърди, че е казал на някои колеги от Adidas, че смята Хитлер за „майстор на маркетинга“ и наистина се „възхищава“ на неговата пропаганда.