0

С покойната атмосфера в залив на красивия плаж в Сан Диего се превърна за секунди в див екшън. Причината е, че няколко плажуващи решили да доближат огромен морски лъв и неговите две малки, плуващи край скалите на прочутия плаж в Калифорния.

Видеозапис показва защитната реакция на разярения морски лъв, който се нахвърли срещу хората на пясъка и във водата. Десетки хора се разбягаха, за да спасят живота си. За техен късмет бозайникът спира атаката си преди да нарани някого.

Според местните власти районът е популярно място за женски морски лъвове, които гледат малките си в периода от май до октомври. В тези месеци те се кърмят, учат да плуват и ловуват.

Според официалния уебсайт на град Сан Диего „човешкото взаимодействие с морските лъвове през този период може да доведе до нараняване или изоставяне на потомството на морските лъвове и агресивно поведение от възрастни морски лъвове“.

Септември миналата година въпросният плаж бе затворен за обществено ползване след множество сигнали на природозащитници и оплаквания на местни жители.

Във видеото с новия инцидент може да се чуе как спасител казва на високоговорител „Моля, направете достатъчно място на този голям морски лъв. Те хапят хора и са защитени животни“.