0

П ентагонът е решил да скрие видеоклипове на неидентифицираните обект, които бяха свалени през февруари над Аляска, като официалната причина е, че те са секретни.

Според вестник „Daily Mail“, който се позовава на официални лица, говорител на Пентагона е казал, че институцията разполага с видеозапис на американски изтребители, които свалят три неидентифицирани летящи обекта през февруари.

Освен това служители отбелязаха, че не са успели да пуснат кадрите и нямат възможна времева линия кога изображенията на останките ще станат достъпни.

„Daily Mail” също така съобщава, че прихващането на обектите е станало в същия момент, когато САЩ свалиха китайски балон над Атлантическия океан.

През февруари американските военни потвърдиха, че самолети на ВВС на САЩ са свалили предполагаем шпионски балон. Китай призна, че той е неин, но твърди, че той се използва за метеорологични цели.

След това американската армия свали други неидентифицирани обекти над Аляска и Канада. Тогава Пентагонът даде много пестеливи обяснения за тези инциденти.