0

У краинска снайперистка, наречена от народа Жана Д'Арк, се омъжи за войник на фронта, докато размахва смъртоносна картечница.

Военновременната сватба на Евгения Емералд беше отслужена от генерал от украинската армия в град Харков в петък. Известната 31-годишна снайперистка сподели кадри от своята "перфектна сватба" в страницата си в Instagram и обяви, че страната й се е сдобила с "ново патриотично семейство".

Облечена в бяла рокля заедно със съпруга си Евгений Стипанюк, който избра да сключи брак в камуфлаж, Евгения позира с бойно оръжие на сватбените фотографии.

Големият ден за двойката се падна на официален празник, известен като Ден на защитника в чест на украинските военни ветерани, а Евгения разкри, че сватбата се е провела и на рождения ден на новия й съпруг. 

Двойката се ожени на фронтовата линия в района на Харков, който е подложен на тежък обстрел от началото на руското нападение през февруари, пише "The Sun". Евгения и Евгений се срещнаха за първи път след инвазията на Русия в Украйна и обявиха годежа си само няколко месеца по-късно през август. Булката заяви, че не би могла да си представи по-перфектна сватба от своята. Преди войната Евгения работи като бижутер, но след избухването на конфликта доброволно се записва в полка на специалните сили "Сафари".