1

С обственикът на Туитър (Twitter), милиардерът Илон Мъск заяви, че скоро социалната мрежа ще смени логото си, предадоха световните агенции.

В нов туит в официалния си акаунт Мъск каза, че Туитър постепенно ще се сбогува с всички птици. Досегашното лого на мрежата е с формата на птица и е много разпознаваемо.

Мъск представи и проект за ново лого, буквата Х на черен фон. Окончателният вариант на ребрандирането обаче все още не е съгласуван. Предприемачът добави, че "ако тази вечер бъде публикувано достатъчно добро X лого", то ще бъде пуснато утре.

Най-новите проблеми за Туитър датират от миналия вторник, когато беше внесен иск срещу компанията, в който се казва, че тя дължи най-малко 500 милиона долара на бивши служители под формата на обезщетения за прекъснати трудово-правни отношения, припомня Ройтерс.

На 7 октомври 2022 г. Мъск сключи сделка за 44 милиарда долара за закупуване на Туитър и уволни над половината от персонала, за да намали разходите. Сред първите уволнени бяха редица членове на ръководството, включително главния изпълнителен директор Параг Агравал и финансовия директор Нед Сегал. Както следва от документите, публикувани в базата данни на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, Мъск също така разпуска борда на директорите и става едноличен ръководител на компанията.