0

М едицинските служби на Роуд Айлънд заявиха, че не е било възможно „категорично да се потвърди или опровергае присъствието на Дядо Коледа“ в дома на момиченце, след като детето е поискало частично изядена бисквитка и няколко нагризани морковени пръчици да бъдат тествани за ДНК, за да се установи дали Дядо Коледа съществува, предаде БТА.

Специалисти по съдебна медицина уточниха, че не е открито пълно съвпадение с профил в комбинираната ДНК индекс система, но казаха, че има частично съвпадение „със случай от 1947 г. с местонахождение около 34-та улица в Ню Йорк“, явно имайки предвид филма „Чудото на 34-та улица“.

Според специалистите има нужда от повече ДНК проби „от други известни срещи с Дядо Коледа, за да се установи окончателно съвпадение“.

„Добрата новина“ е, че лабораторията е открила наличието на ДНК, тясно съвпадаща с тази на вида Rangifer tarandus, известен като северен елен, при тестване на морковите, казаха отдела.

Момиченцето, живеещо в Къмбърланд, е изпратило бисквитката и пръчиците от моркови в градското полицейско управление, за да попита дали могат да бъдат тествани за ДНК, каза началникът му Матю Бенсън. Той препрепратил „доказателствата“ до отдела за съдебна медицина за анализ.