0

Д омът на президента на Пари Сен Жермен Насър Ал-Хелайфи бе претърсен в сряда вечер заради обвинения в отвличане и измъчване в Катар на лобист от френско-алжирски произход, съобщи АФП, като се позова на свои източници.

"Съдията поиска информация и допълнителен достъп, като всичко му бе осигурено при пълна прозрачност и сътрудничество с властите от самото начало", заяви говорител на президента на ПСЖ.

Един от адвокатите на Ал-Хелайфи отказа да коментира случая.

Обискът бе направен от съдебната полиция, след като в края на януари 42-годишният лобист Тайеб Бенабдерахман подаде жалба. Той се оплаква от ареста си в Катар през януари 2020 година, където се е установил три месеца по-рано. Той твърди, че е бил тормозен и разпитван в продължение на шест месеца за документи, с които е разполагал и които са компрометирали шефа на ПСЖ. На него му е било разрешено да напусне Катар през ноември 2020 година, след като подпише протокол за конфиденциалност, който не му позволява да разкрие съдържанието на тези документи.

Миналата седмица бе претърсен и офиса на кмета на седми район в Париж Рашида Дати, която е бивш министър, във връзка с тази афера.

Обискът на Ал-Хелайфи се случи само няколко часа след като той представи официално Луис Енрике за нов наставник на тима. Испанският спец се ангажира с договор до 2025 г.

Ал-Хелайфи има и още един голям проблем - какво да прави със звездата на тима си Килиан Мбапе. На пресконференцията за представянето на Енрике той обяви, че ПСЖ иска да го задържи, но до седмица острието трябва да реши да преподпише договора си в парижани.