0

Ш офьорът, който нахлу през канадската граница, предизвиквайки страх от терористична атака, е 56-годишен нюйоркски бизнесмен. Той е управлявал Бентли за 300 000 долара и е пътувал заедно със съпругата си. Имената на загиналите пътници в суперавтомобила засега не се назовават. 

Двойката пътувала към Канада за концерт на “Kiss”, който обаче бил отменен заради болен от грип член на групата. Американски медии съобщават, че загиналите са добре познато на обществото семейство от Гранд Айл, Ню Йорк. Тръгнаха й спекулации, че мъжът е имал сериозен здравословен проблем. 

Брутални кадри в мрежата показват как Бентлито буквално прелита над пропусквателния пункт на границата на САЩ и Канада. 

Преди инцидента двойката посетила кaзино в близкия курорт край Ниагарския водопад, но останали в игралната зала броени минути, пише Daily Mail. Според служители на кaзиното мъжът и жената само обменили валута там.

СТРАШЕН ЕКШЪН! Кола гръмна на мост между САЩ и Канада. Властите определиха инцидента като опит за терористична атака, има загинали (СНИМКИ И ВИДЕО)

Драматичната катастрофа затвори Моста на дъгата в навечерието на Деня на благодарността  - един от най-натоварените дни за пътуване в САЩ през годината.

По време на пресконференция губернаторът на Ню Йорк Кати Хочул заяви, че кадрите на огненото кълбо близо до Ниагара са шокиращи и е чудо, че няма повече жертви

Според полицейски източници в колата не са открити експлозиви. Агент от митническата служба на граничния пункт е получил леки наранявания след катастрофата. Той е прегледан в болница и освободен за домашно лечение.