0

С леди от предполагаемо лекарство от клас А са открити резиденцията на министър-председатрля след партита, посетени от политически съюзници на бившата премиерка на Великобритания Лиз Тръс, съобщи „Guardian.“

Белият прах бил открит в имението Чивнинг миналото лято в дните преди Тръс да спечели надпреварата за лидерство на Консервативната партия и да стане министър-председател, според източници. Член на персонала твърди, че са тествали праха с помощта на тампон, който променя цвета си, когато влезе в контакт с кокаин, и това показва наличието на наркотик.

Според изданието Тръс е организирала партита за своите политически съюзници в имението. „Бял прах беше открит няколко дни преди Тръс да стане министър-председател. Персоналът на резиденцията твърди, че два пъти е открил следи от бял прах върху странична маса в стаята за игри с билярдна маса след партита, организирани от Тръс“ пише вестникът.

Източници на „Guardian” твърдят още, че кокаин е открит и след партита на предшественика на Трус Борис Джонсън. Отбелязва се също, че няма доказателства, че Тръс и Джонсън са употребявали наркотици.

Лиз Тръс се записа в историята като най-кратко управлявалия министър-председател на Великобритания. Тя заема поста само 45 дни. На 24 октомври на нейно място застана бившият финансов министър Риши Сунак.