0

М илиардерът Илон Мъск се напил с водка в Москва, ударил си главата в масата и припаднал. Това става ясно от поредната порция разкрития от биографията на бизнесмена.

Оказва се, че в началото на века Мъск е летял до Москва, за да договори закупуването на оборудване, необходимо за стартиране на мисия до Марс. В резултат на това, както Мъск казва на биографа си, той не е изчислил силата си и водката се оказала по-силна. За спомен руски бизнесмени му подарили бутилка от националната напитка с етикет, изобразяващ го на Марс.

В друга част от книгата, която е написана от Уолтър Айзъксън, Илон Мъск разказва, че се търкалял по пода от смях, след като проверил забранените думи в социалната мрежа Twitter, след като я купил. Докато изучавал алгоритмите за цензура предприемачът се натъкнал на думата turdburger (бургер с изпражнения вместо котлет), което го накарало буквално да падне на пода и да започне да се дави от смях.

Мъск продължава с признанията си, като разказва история от детството си. По думите му, той се научил да прилага хипноза и накарал по-малката си сестра да си мисли, че е куче. Според бизнесмена като дете той се е „научил да прави магически трикове и да хипнотизира хората“, като принудил сестра си „да яде суров бекон“.