0

У краинските власти потвърдиха, че руското паравоенно формирование "Вагнер" е превзело ТЕЦ „Углегорск“, който се намира близо до град Бахмут – една от основните цели на руснаците в Донбас.

„Руските сили са завзели втората по големина електроцентрала в източната част на Донецка област и предприемат масивно пренасочване към три южни области“, каза съветник на украинския президент Володимир Зеленски.

Новината първо беше съобщена от представител на самопровъзгласилата се Луганска народна република, а след това и от британското разузнаване. „Углегорската топлоелектрическа централа, която след освобождаването на Светлодарск остана под контрола на въоръжените сили на Украйна, откъдето те обстрелваха града, премина изцяло под наш контрол, вражеските части бяха унищожени там“, казаха от ЛНР пред " Россия-1 " .

Президентският съветник Олексий Арестович обяви още, че Русия изпраща сили в областите Мелитопол, Запорожие и в Херсон, което най-вероятно е отговор на готвената от Киев контраатака в региона.