0

С ъобщава се, че израелски въздушен удар е убил старши командира на "Хизбула" Ибрахим Кубаиси в южните предградия на Бейрут във вторник.

Ибрахим Кубаиси

 Ибрахим Кубаиси
https://news.az/

Кубаиси, ръководител на ракетния отряд на подкрепяната от Иран бунтовна групировка, е сред шестимата убити при „целенасочения“ удар срещу известна крепост на Хизбула, казаха източници от ливанските служби за сигурност пред Ройтерс, пише The Telegraph.

Третата израелска атака срещу столицата за пет дни и петата във войната досега дойде, когато началникът на израелската армия се зарече да не даде глътка въздух на Хизбула.

Твърди се, че най-малко 558 души са били убити досега в израелската операция "Северни стрели" в Ливан. Световните лидери призоваха Израел да прояви сдържаност, за да избегне тотална война в региона.

В петък израелски удар уби няколко висши командири, включително Ибрахим Акил, вторият командир на Хизбула. Друг удар в понеделник беше насочен към новия му наследник Али Караки, последният останал командир на бойното поле на подкрепяната от Иран групировка, за когото се смята, че е оцелял.

Снимка от уцеления апартамент, където е бил лидерът на "Хизбула" Ибрахим Кубаиси, може да видите ТУК!