0

П ублични изслушвания за НЛО предстои да бъдат проведени в американския Конгреса, след като съобщенията за неидентифицирани летящи обекти в САЩ зачестиха.

Най-новият случай е на огромни обекти в небето само на няколко километра от военна база в Шото Монтана. Именно там се намира военновъздушната база Малмстрьом , която е гореща точка на НЛО инциденти през годините.

Разследването в Капитолия идва, тъй като много американски цивилни са докладвали за наблюдения на НЛО. Сенаторът демократ от Ню Йорк Кирстен Гилибранд потвърди изслушването и каза: „Това е приоритет за мен, защото смятам, че е много важно да продължим да правим нещата публично достъпни“.

Сенаторът добави още, че Илон Мъск може да бъде свидетел по изслушванията, тъй като неговите сателити за заснемали много необясними неща. „Запознат съм с видеоклиповете на Starlink“, подчерта той.

Сенатор Гилибранд изрази надеждата си в понеделник, че предстоящото изслушване на НЛО в Сената ще поднови общественото доверие в Службата за разрешаване на аномалии във всички области на Пентагона и ще насърчи обществеността да докладва за собствените си наблюдения на ловците на НЛО